Založ si blog

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti.

Skutočnosť? Katastrofa…

Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo?

Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach?

Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo si nepriateľ. Máš iný názor…neexistuj.

Slovo a význam „demokracia“ je len klišé, paradoxne u ľudí, ktorí sa oháňajú demokraciou, ale nemajú ani základné znalosti, čo demokracia znamená.

Dehonestujeme ľudí, ktorí vyjadrili sympatie k víťazovi volieb, no nevyzývame ľudí, aby splnili to čo sľúbili, ak nezvíťazil ich kandidát.

Nech ukážu aká je ich viera, aká je ich neoblomnosť, ktorú deklarovali v prípade nenaplnenia ich vízií. Odsťahovanie zo Slovenska?…

Ale, veď nepreháňajme, veď je to len ich názor, výkrik mentálne zapredanej osoby. Osoby, ktorá nevedela čo činí, len to tak cítila, no dnes to cíti trochu inak. Dnes chápe demokraciu, no tiež chápe potrebu zabezpečiť svoju budúcnosť. Dnes chápe svoju neznalosť a manipulovateľnosť, no deklaruje aj možnosť mýliť sa. Dnes chápe, že vystúpiť na verejnosti afektovaným spôsobom, nemusí znamenať že osloví všetkých ľudí.

Naraz sa stratila tvrdosť a nezlomnosť osobnosti. Naraz utíchla viera osobnosti, viera v dokonalosť, schopnosť ovplyvňovať ostatných vraj menej chápajúcich. Počujeme dnes konkrétnych hercov? Odchádzajú?

Sme spoločenstvo ľudí, kde intelektuáli (cielene mlčiaci) a ostatní (ovplyvnení okolnosťami) mlčia či kričia, no nevytvoria budúcnosť, ktorá by bola prínosom pre našu budúcnosť, budúcnosť našej krajiny.

A tak sme a budeme krajina, ako list vo vetre. Ktorá strana zaduje silnejšie, tam sa prikloníme.

Veď naša identita je nepodstatná…

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Voľby = katastrofa spoločnosti.

07.04.2024

Porovnajte si vyjadrenia kandidátov a ich prisluhovačov pred voľbami a po nich. Vyjadrenia plné demokracie, slobody rozhodovania ľudí, slobody ich názoru, slobody a tolerancie volieb. Výsledok? Presne takí, akí sme ako národ. Falošní, neprajní, zakomplexovaní. Hneď na druhý deň sú médiá a sociálne siete plné dehonestujúcich, oportunistických [...]

Čím to je, že sme tak primitívni… či sprostí?

28.02.2024

Politikou. To je odpoveď na otázku v nadpise. Sme tak primitívni a sprostí, ako sú naši politici, ktorí nás zastupujú. Bohužiaľ, dali sme im svoj hlas a dôveru a tak musíme znášať ich schopnosť. Schopnosť vyplývajúcu z ich podstaty, alebo ich nutnosť prezentovať cudzie záujmy diametrálne líšiace sa od názoru ľudí ich voliacich. Demokracia. Slovo, ktoré [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 25388x
Priemerná čítanosť článkov: 1493x

Autor blogu

Kategórie