Založ si blog

Voľby = katastrofa spoločnosti.

Porovnajte si vyjadrenia kandidátov a ich prisluhovačov pred voľbami a po nich.

Vyjadrenia plné demokracie, slobody rozhodovania ľudí, slobody ich názoru, slobody a tolerancie volieb.

Výsledok?

Presne takí, akí sme ako národ. Falošní, neprajní, zakomplexovaní.

Hneď na druhý deň sú médiá a sociálne siete plné dehonestujúcich, oportunistických a katastrofických scenárov. Čakám, že niekto bude druhý Palach, aby podkopal názor väčšiny, väčšiny, ktorá rozhodla. Čakám, že príde exodus, odchod mnohých ľudí do zasnúbenej zeme – tak ako to sľúbili.

Skutočnosť je však iná. Niektorí naši herci si uvedomia, že by niekde inde neznamenali nič. Tak ako Simona Salátová, ktorá povedala že Korčok je pomyselný zips na jej kufri. Koľkí z našich hercov má takto pripravený kufor?

Nie, nie som modrý ani červený. Ja sám mám ťažké srdce na aktuálnu garnitúru, ktorá mi spôsobila problémy, problémy súvisiace s rodinkárstvom a ovplyvňovaní skutočných okolností. Mám ťažké srdce na určitých ľudí, pôsobiacich vo verejných funkciách, ktorí zabudli na poslanie a sú ovplyvnení mamonom a ziskuchtivosťou. A jedná sa o ľudí kooperujúcich s aktuálnou vládou.

Verte mi, že som znechutený s vývojom a perspektívou do budúcna. Ten môj problém sa asi nevyrieši. No nekričím, že odídem preč. Nekričím, že všetci iní voliči sú dezoláti, podľudia, či ako som čítal, bez rozumu.

Je nás 5,5 milióna a je smiešne, ako sa voči sebe správame. Rok 2019 a neskôr z nás spravil protivníkov, navzájom sa nenávidíme a hľadáme spôsob, ako si ublížiť.

Dnes to len pokračuje a ako povedal veľký mysliteľ (?!) pán Naď, sme len banda opíc…. ktorá je ovplyvňovaná inými mysliteľmi.

Obdivujeme spoločenstvo severských krajín? Tak sa snažme správať tak, ako oni.

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Čím to je, že sme tak primitívni… či sprostí?

28.02.2024

Politikou. To je odpoveď na otázku v nadpise. Sme tak primitívni a sprostí, ako sú naši politici, ktorí nás zastupujú. Bohužiaľ, dali sme im svoj hlas a dôveru a tak musíme znášať ich schopnosť. Schopnosť vyplývajúcu z ich podstaty, alebo ich nutnosť prezentovať cudzie záujmy diametrálne líšiace sa od názoru ľudí ich voliacich. Demokracia. Slovo, ktoré [...]

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 25422x
Priemerná čítanosť článkov: 1495x

Autor blogu

Kategórie