Založ si blog

Čo?

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu?

Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu.

Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo.

Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie sú vždy dostatočne fundovaní, aby obhajovali naše záujmy.

Musíme si zvyknúť, že rozum, schopnosť a vedomosť je len nepodstatnou súčasťou politikov reprezentujúcich našu krajinu, či štát.

Veď máme demokraciu a tá umožňuje čokoľvek. Umožňuje politikom v našom, ako aj európskom parlamente za nemalé platy prežívať svoje pôsobenie za minimálnu aktivitu.

Veď ruku na srdce, kto z nás pozná našich politikov v európskom parlamente? A kto z nás vie, čo prinášajú pre nás, ako národ?

Napríklad?

Lucia Ďuriš Nicholsonová, mĺkva, nič nehovoriaca alebo hovoriaca, keď netreba. Mútiaca vodu s portfóliom nula.

Monika Beňová, dlhoročná europoslankyňa, ktorá priniesla pre nás čo….?

Martin Hojsík, večne kritizujúci náš štát, či ľudí v ňom žijúcich, nenávidí to čo reprezentuje?

A ďalší, ktorých nespomínam, lebo by to bolo na dlho. Odskočiť si do europarlamentu, zarobiť a potichu odísť. To je cieľ ich osobností, no nie cieľ krajiny, ktorá ich deleguje na túto pozíciu. Ale to nie je podstatné, podstatné je len to, že sú tam. Kto ich volil, kto im dal možnosť ovplyvňovať našu krajinu, kto im dal právomoc rozhodovať v náš prospech či neprospech?

Nuž, my. My nevedomí, čo činíme. Nevedomí no veriaci, že našou voľbou zmeníme to čo nás trápi.

My, čo si naivne predstavujeme, že nás volení zastrešia a zastanú si naše potreby pred potrebami silnejších.

Utópia? Asi áno.

Mne osobne je mi však proti srsti, že ma v európskom parlamente reprezentujú ľudia, ktorých schopnosti sú minimálne a vedomosti chabé a musím žiť v tom vedomí, že to tak je.

Vážim si schopných a nadaných ľudí, no neznášam nadradenosť a neschopnosť ľudí, ktorí sa dostali niekde, kde nemajú čo hľadať. Len preto, že mali niečo alebo niekoho, čo ich tam dostal.

Však preto to tak aj vyzerá…

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Voľby = katastrofa spoločnosti.

07.04.2024

Porovnajte si vyjadrenia kandidátov a ich prisluhovačov pred voľbami a po nich. Vyjadrenia plné demokracie, slobody rozhodovania ľudí, slobody ich názoru, slobody a tolerancie volieb. Výsledok? Presne takí, akí sme ako národ. Falošní, neprajní, zakomplexovaní. Hneď na druhý deň sú médiá a sociálne siete plné dehonestujúcich, oportunistických [...]

Čím to je, že sme tak primitívni… či sprostí?

28.02.2024

Politikou. To je odpoveď na otázku v nadpise. Sme tak primitívni a sprostí, ako sú naši politici, ktorí nás zastupujú. Bohužiaľ, dali sme im svoj hlas a dôveru a tak musíme znášať ich schopnosť. Schopnosť vyplývajúcu z ich podstaty, alebo ich nutnosť prezentovať cudzie záujmy diametrálne líšiace sa od názoru ľudí ich voliacich. Demokracia. Slovo, ktoré [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW varuje: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 25501x
Priemerná čítanosť článkov: 1500x

Autor blogu

Kategórie