Založ si blog

Čím to je, že sme tak primitívni… či sprostí?

Politikou.

To je odpoveď na otázku v nadpise.

Sme tak primitívni a sprostí, ako sú naši politici, ktorí nás zastupujú. Bohužiaľ, dali sme im svoj hlas a dôveru a tak musíme znášať ich schopnosť. Schopnosť vyplývajúcu z ich podstaty, alebo ich nutnosť prezentovať cudzie záujmy diametrálne líšiace sa od názoru ľudí ich voliacich.

Demokracia. Slovo, ktoré zakryje alebo opodstatní všetko. Dá význam niečomu, čo je v podstate nevhodné či dokonca protichodné.

Čo napríklad? Akceptovať (to však musíme, lebo tak dopadli voľby) poslancov NR SR ako napríklad p. Pročka, p. Cigánikovú či p. Remišovovú. Samozrejme sú tam aj iní adepti.

Ruku na srdce, čo nám takíto poslanci prinášajú, akú schopnosť posunúť kvalitu života občanov majú, čo dokážu vytvoriť na skvalitnenie života občanov – voličov? Čo dokážu okrem mlátenia prázdnej slamy, vykrikovania v parlamente či uverejňovania videí na sociálnych sieťach obsahovo chudobných. Akí sú skutočne odborníci v témach ktoré komentujú, keď ich vzdelanie sa dá kúpiť v stánku na rohu univerzity.

Prepnime, nekritizujme, máme to čo sme chceli. Veď – demokracia.

A tak sa nečudujme prečo žijeme tak ako žijeme.

Tragédiou doby je to, že je to možné. Je možné to, aby nás riadili, ovplyvňovali a usmerňovali ľudia, ktorí sú neznalí, neschopní a hlavne zapredaní. Nuž to je aktuálna demokracia, alebo demokracia v praxi.

Títo ľudia (ale aj iní a je ich veľa v NR SR) nás presvedčia, či donútia aj napriek nášmu protichodnému názoru (aspoň na aktuálne témy), že:

  • EÚ robí všetko v náš prospech, rozvoj a prosperitu
  • sebestačnosť v poľnohospodárskej produkcii je utópia
  • dopad sankcií voči Rusku treba znášať s pokorou a uskromniť sa
  • bojovať na Ukrajine je naša povinnosť
  • prijímať rozhodnutia EU s požehnaním (či nariadením) USA je sväté a bez komentára

Tak to je demokracia alebo diktát? Neviem, máme byť tí čo počúvajú našich zvolených a tí nám sprostým povedia ako ďalej.

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Voľby = katastrofa spoločnosti.

07.04.2024

Porovnajte si vyjadrenia kandidátov a ich prisluhovačov pred voľbami a po nich. Vyjadrenia plné demokracie, slobody rozhodovania ľudí, slobody ich názoru, slobody a tolerancie volieb. Výsledok? Presne takí, akí sme ako národ. Falošní, neprajní, zakomplexovaní. Hneď na druhý deň sú médiá a sociálne siete plné dehonestujúcich, oportunistických [...]

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

Zuzana Dolinková

Ministerstvo zdravotníctva odmieta tvrdenia o diskriminácii všeobecných lekárov pre dospelých

17.05.2024 16:06

Asociácia súkromných lekárov tento týždeň vyzvala na riešenie situácie týkajúcej sa všeobecných lekárov pre dospelých.

Matus Sutaj Estok

Šutaj Eštok: Proti každému, kto schvaľuje streľbu na Fica, tvrdo zakročíme. Atentát je mementom aj pre politikov

17.05.2024 16:06

Atentát podľa ministra ovplyvní aj snem Hlasu, na ktorom sa má v júni zísť tisícka delegátov.

polizei, rakúsko

V Rakúsku zadržali trojicu Slovákov v spojitosti s viacerými prípadmi vlámania

17.05.2024 15:20

Zadržali ich pri čine v obci Wolkersdorf v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 25919x
Priemerná čítanosť článkov: 1525x

Autor blogu

Kategórie