Založ si blog

Domovina schátraná…

Kde sme, kým sme a čím budeme?

Nejdem rozoberať politickú scénu, hodnotiť rozklad politiky, či úbohosť politikov. To by bola len strata času a zbytočná snaha kritizovať či vniesť svetlo do zákutí niečoho, čo je len čiernou dierou podstaty nášho štátu.

Politika je scenár a politici sú herci v seriáli, ktorý u bežných občanov už dávnejšie stratil sledovanosť alebo súdnosť. Sú unavený zo sledovania a večného vyvolávania sporov, ktoré sú ich dôležitou existenčnou súčasťou, ale nie odpoveďou na ich otázky.

A tak politici žijú vlastným životom. Životom dobre plateným, spojeným s minimálnou zodpovednosťou za svoje rozhodnutia, či dokonca beztrestným poškodzovaním národného záujmu alebo názorov občanov, ktorí ich volili do pozícií manažérov štátu.

Komu je lepšie?

Nuž nájdu sa ľudia, ktorým to vyhovuje, ktorí nemajú problém, dokonca moralizujú a kritizujú iných. Dôvody na to iste majú.

Chceme sa pochváliť, že sme súčasťou niečoho veľkého, ale rýchlo zdupkáme a skritizujeme všetko, čo sa nepodarí alebo sa nám nehodí do nášho portfólia – či sme nevyťažili niečo v náš prospech.

A tak to zhodnoťme.

Kto sa má dobre a kto zle? Majetní, či tí s žijúci s duchom? Poctiví, či tí čo zneužijú všetko vo svoj prospech? Naivní (veriaci v lepší zajtrajšok), či tí racionálne uvažujúci v danej dobe?

Nejde len o hodnoty hmotné, ale hlavne o hodnoty, ktoré nás prežijú. Hodnoty ktoré vštepíme mladším generáciám, hodnoty ktoré majú hodnotu pre spoločnosť v ktorej žijeme.

Je doba, ktorá si neváži minulosť a ani budúcnosť, takže je ťažké odpovedať na otázku, kým alebo čím budeme.

Ja dúfam, že zvíťazí zdravý rozum. No ten je dnes vzácny.

Nadpis si domyslite „2“.

03.07.2024

Tak trochu pokračujem v mojom predošlom blogu o mimozemšťanoch, ktorí pristáli na Slovensku. Od toho času, kedy u nás pristáli sa udialo veľmi veľa. Voľby všetkého druhu, sľuby pred voľbami, realita po voľbách, vyzdvihovanie demokratických volieb, spochybňovanie výsledkov volieb, osočovanie voličov, zapredávanie štátu, trestné oznámenia na ľudí vo [...]

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 30003x
Priemerná čítanosť článkov: 1579x

Autor blogu

Kategórie