Založ si blog

Nadpis si domyslite „2“.

Tak trochu pokračujem v mojom predošlom blogu o mimozemšťanoch, ktorí pristáli na Slovensku.

Od toho času, kedy u nás pristáli sa udialo veľmi veľa.

Voľby všetkého druhu, sľuby pred voľbami, realita po voľbách, vyzdvihovanie demokratických volieb, spochybňovanie výsledkov volieb, osočovanie voličov, zapredávanie štátu, trestné oznámenia na ľudí vo vláde a mimo nej, vyhrážanie sa odchodom z krajiny a samozrejme atentát (+ mnoho iných skutočností).

Určite však zachytili aj MS v hokeji a ME vo futbale.

Asi sú pripravení na odlet. Pochopili, že nie sú schopní pochopiť našu mentalitu a nedokázali by ovplyvniť naše zmýšľanie, ktoré je hlboko zakorenené. Zmýšľanie deštruktívne a demotivujúce.

Ich zmýšľanie ich doviedlo až k nám, no tu narazili na pravý opak. Napredovať znamená len kritizovať a vytvárať prekážky. Ich problémom je, že nedokážu pochopiť našu schopnosť spochybniť všetko, čo sa spochybniť dá.  A to máme radi. Prečo? To ani sami nevieme.

Ako ich presvedčiť aby ostali? Obávam sa, že mnohí z nás by ich poslali domov a nemali by záujem o zmenu v zmýšľaní. Tí ostatní by sľubovali zmenu, no sú si vedomí, že zmena mentality je sizyfovská úloha.

Nechajme to na nich. Určite sú dostatočne inteligentní, aby zhodnotili podstatu nášho sveta, nášho zmýšľania, nášho správania sa. Nášho schizofrenického hodnotenia všetkého týkajúceho sa nás. Vrátane športovcov napríklad na MS či ME.

Dúfam, že sú oveľa schopnejší racionálnejšieho hodnotenia ako my a preto ostanú u nás.

Dúfam, že si v krátkom čase uvedomíme kto a kým sme a vrátime sa k podstate nášho chápania človečenstva.

Blbec funkciou politik…

01.10.2024

Písať o tom čo a kto si z našich politikov myslí, čo plánuje a čo zastáva je zbytočné mrhanie časom pre tých, ktorí to čítajú či počúvajú. Politik na Slovensku je človek s funkciou, ktorá mu zaručuje neohrozenosť na dlhé obdobie jeho funkčného obdobia. Áno, počúvame to, že niekto podá trestné oznámenie na niekoho za niečo, ale výsledok [...]

Domovina schátraná…

08.09.2024

Kde sme, kým sme a čím budeme? Nejdem rozoberať politickú scénu, hodnotiť rozklad politiky, či úbohosť politikov. To by bola len strata času a zbytočná snaha kritizovať či vniesť svetlo do zákutí niečoho, čo je len čiernou dierou podstaty nášho štátu. Politika je scenár a politici sú herci v seriáli, ktorý u bežných občanov už dávnejšie [...]

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Boris Kollár

Boris Kollár chystá návrat do veľkej politiky

05.10.2024 07:05

Hnutie Sme rodina po prehratých parlamentných voľbách potrebovalo čas na konsolidáciu, povedal Boris Kollár.

Náboženstvo / Kresťanstvo / Cirkev / Kríž / Modlitba / Viera /

Varšavský arcibiskup vyzval na povinnú výuku náboženstva, aby mladí lepšie porozumeli svetu

05.10.2024 07:00

Varšavský arcibiskup kardinál Kazimierz Nycz vyzval na to, aby sa teraz nepovinná výučba náboženstva stala povinnou pre všetkých žiakov.

New York, One World Observatory, One World Trade Centre, WTC, vyhliadková plošina, Manhattan, Ground Zero

USA neobnovia právny štatút pre státisíce migrantov

05.10.2024 06:48

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena neobnoví program dočasného humanitárneho vstupu pre státisíce migrantov.

Trump

Trump: Izrael by mal zasiahnuť iránske jadrové zariadenia

05.10.2024 06:09

Donald Trump vyhlásil, že Izrael by mal v reakcii na nedávny raketový útok islamskej republiky zaútočiť na iránske jadrové zariadenia.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 32406x
Priemerná čítanosť článkov: 1620x

Autor blogu

Kategórie