Založ si blog

Nadpis si domyslite.

Byť mimozemšťanom, ktorý si prečíta (určite bude toho schopný) komentáre rôznych článkov v našich skvelých médiách alebo komentáre názorov rôznych skvelých prispievateľov, dospejem k názoru, že tu na Zemi alebo aspoň na Slovensku je všetko jednoduché a nekomplikované.

Tak, ako v rozprávke, kde sa stretáva dobro so zlým, tak aj v realite (na Slovensku) žijú iba dve skupiny ľudí, podľa toho čo vyznávajú.

Prozápadní – provýchodní ???

Smerohlasáci – progresívni ???

Putlerovci – osvietení ???

Očkovaní – neočkovaní ???

Komunisti – kapitalisti ???

Ja ako mimozemšťan sa radujem, že sa nemusím hlboko zamýšľať a riešiť komplikované teórie, kde sa začleniť. Ja som musel vyriešiť milión problémov, ako preletieť vesmírom a pristáť na tejto jednoduchej planéte. Teraz som však tu, na planéte (Slovensko), kde domorodci riešia triviálne problémy, navzájom sa osočujú a nevidia si ďalej od nosa, lebo im to vyhovuje, alebo sú takí primitívni?

Po krátkej dobe zisťujem, že je to tak. Zisťujem, že národným športom je kritizovať, zatracovať a dehonestovať. Chýba im konštruktívny názor, rozhľad a vedomosti. A to ma teší, pretože mi to umožňuje poskytnúť informáciu mojim súkmeňovcom, aké ľahké bude zotročenie (pardon – ovplyvnenie) miestnych ľudí.

No s odstupom času som si aj ja ako mimozemšťan uvedomil – nepredbehol ma už niekto, kto zblbol týchto ľudí?

Domovina schátraná…

08.09.2024

Kde sme, kým sme a čím budeme? Nejdem rozoberať politickú scénu, hodnotiť rozklad politiky, či úbohosť politikov. To by bola len strata času a zbytočná snaha kritizovať či vniesť svetlo do zákutí niečoho, čo je len čiernou dierou podstaty nášho štátu. Politika je scenár a politici sú herci v seriáli, ktorý u bežných občanov už dávnejšie [...]

Nadpis si domyslite „2“.

03.07.2024

Tak trochu pokračujem v mojom predošlom blogu o mimozemšťanoch, ktorí pristáli na Slovensku. Od toho času, kedy u nás pristáli sa udialo veľmi veľa. Voľby všetkého druhu, sľuby pred voľbami, realita po voľbách, vyzdvihovanie demokratických volieb, spochybňovanie výsledkov volieb, osočovanie voličov, zapredávanie štátu, trestné oznámenia na ľudí vo [...]

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 29943x
Priemerná čítanosť článkov: 1576x

Autor blogu

Kategórie