Založ si blog

Umelý rozum.

V dnešnom svete je mnoho nástrah alebo rozumov, ako sa zariadiť pre budúcnosť. Štúdium histórie, sociológie a filozofie je náročné na čas a tým pádom neefektívne. V dnešnom svete je rozhodujúci čas, čas prekvapenia, osvietenia, čas rýchleho presvedčenia čo robiť. Sociálne siete sú plné overených a zaručených názorov, ktoré nás majú presvedčiť o jedinečnej pravde.

Aká je však pravda?

Skutočnú pravdu si môžu vytvoriť ľudia, ktorí majú určité základy. Základy vytvorené znalosťami, skúsenosťami a schopnosťou eliminovať aktuálnu situáciu formovanú médiami a ľuďmi, ktorých podstata je takpovediac pochybná. Stačí sa pozrieť na náš parlament. Je smutné až tragikomické, aby nás zastupovali ľudia, ktorých kvalita je podpriemerná. Podpriemernosť prinesie plno slov, no výsledok je nulový. Dalo by sa povedať mlátenie prázdnej slamy.

Všimli ste si, alebo ste dokonca dospeli k záveru, že je to dnešný trend?

V septembri si budeme voliť novú vládu, vládu ktorá by nás mala pozdvihnúť a určiť smer, ktorým by sme sa ako krajina mali uberať. Koho však voliť?

Rozhodnutie je na každom z nás. Koľkí z nás však vedia čo činia?

A tak to zverme do rúk umelej inteligencie. Tá nás upriami a dodá potrebný impulz, ako sa rozhodnúť. Veď, aký rozdiel je medzi našou nerozhodnosťou a názorom niekoho nestranného (aspoň si to myslíme)? Cítime sa nestraní, cítime sa, že sme zvolili to najlepšie. Zabudli sme však na to, že máme aj vlastný rozum, ale to je dnes nepodstatné.

Podstatou dneška je neosobnosť. Dnešok znamená, začleniť sa do skupiny aktuálneho názoru a hnutia. Nevyčnievať, nemať názor, nekritizovať. Byť len poslušný a chápajúci, dokonca tvrdo presadzujúci názor, ktorého podstatu ani nechápeme. Ideme s dobou. S dobou, ktorá nemá budúcnosť. Ale o tú nejde.

Avšak budúcnosť ukáže, akú sme mali minulosť a ja mám obavy že minulosť sme zatratili.

Apropo, dnešný politici, alebo kandidáti snažiaci sa o zvolenie v nasledujúcich voľbách hrajú na rôzne struny. Nie nejedná sa o teóriu strún v astrofyzike, to by sme chceli od nich veľmi veľa, buďme prízemnejší. Niektorí z nich varia (ponúkajú recepty), niektorí koketujú s špeditérskou firmou a niektorí obľubujú fiatky.

Dokážeme si vytvoriť názor o skutočnej kvalite zástupcov našej spoločnosti pre nasledujúce obdobie?

A z toho som smutný…

Nadpis si domyslite „2“.

03.07.2024

Tak trochu pokračujem v mojom predošlom blogu o mimozemšťanoch, ktorí pristáli na Slovensku. Od toho času, kedy u nás pristáli sa udialo veľmi veľa. Voľby všetkého druhu, sľuby pred voľbami, realita po voľbách, vyzdvihovanie demokratických volieb, spochybňovanie výsledkov volieb, osočovanie voličov, zapredávanie štátu, trestné oznámenia na ľudí vo [...]

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 28260x
Priemerná čítanosť článkov: 1570x

Autor blogu

Kategórie