Založ si blog

Blbec funkciou politik…

Písať o tom čo a kto si z našich politikov myslí, čo plánuje a čo zastáva je zbytočné mrhanie časom pre tých, ktorí to čítajú či počúvajú.

Politik na Slovensku je človek s funkciou, ktorá mu zaručuje neohrozenosť na dlhé obdobie jeho funkčného obdobia. Áno, počúvame to, že niekto podá trestné oznámenie na niekoho za niečo, ale výsledok je väčšinou nulový, či smiešny.

Slovenský politik je figúrka nezodpovedajúca sa svojim voličom, je bábka svojich oligarchov, je nímandom spoločnosti z ktorej vzišiel. Ale je dlhotrvajúcim aspektom politiky, ktorá určuje smer štátu v ktorom pôsobí.

My štát, občania, voliči, či ako sa nazývame, sme len bábkou, ktorá sa prikloní či odkloní podľa aktuálnej situácie či presvedčenia v danej aktuálnej dobe. Sme nástroj k dosiahnutiu moci, no nie sme hodnotitelia či nebodaj kritikmi ich osobnosti, názorov a schopností. Už vôbec nie sme perzekútormi  ich pôsobenia vo funkcii politika, sme len večný sťažovatelia či kritici ich pôsobenia a ovplyvňovania našich životov v spoločnosti.

Stalo sa to štandardom dnešnej doby. Akceptujeme neschopnosť a nevedomosť vo funkcii, kde očakávame presný opak, zabúdame alebo nevidíme (lebo nechceme) kolosálne chyby predstaviteľov vlády, ktoré nás stoja nasledujúce roky strádania.

Prečo? Lebo to chceme alebo sme tak neschopní či leniví postaviť sa proti tomu.

Sme takí národ, plno slov, ale „skutek utek“… Niektorým to vyhovuje a tí ostatní sú ušomraní no nič produkujúci pokorní občania tohto štátu.

A to je voda na mlyn našim skvelým politikom. Dnes je vo vláde ten a zajtra onen, no význam je ten istý. Ruka ruku myje.

Politik na Slovensku je možno nie doživotná funkcia, ale roky trvajúca zlatá baňa, ktorá zaručuje vysoký finančný príjem a malú zodpovednosť (ak nie nulovú) za chyby ktoré počas svojho pôsobenia spôsobil. Úroveň vedomostí a schopností či nebodaj vzdelania je nepodstatná.

A tak nám neostáva nič iné ako zaťať zuby, šomrať, kritizovať, nadávať a ospevovať, ako by to bolo, keby toto nebolo až do nasledujúcich volieb. A možno aj dlhšie.

Alebo nie? Budeme ešte, alebo budeme mať ešte niečo?

Domovina schátraná…

08.09.2024

Kde sme, kým sme a čím budeme? Nejdem rozoberať politickú scénu, hodnotiť rozklad politiky, či úbohosť politikov. To by bola len strata času a zbytočná snaha kritizovať či vniesť svetlo do zákutí niečoho, čo je len čiernou dierou podstaty nášho štátu. Politika je scenár a politici sú herci v seriáli, ktorý u bežných občanov už dávnejšie [...]

Nadpis si domyslite „2“.

03.07.2024

Tak trochu pokračujem v mojom predošlom blogu o mimozemšťanoch, ktorí pristáli na Slovensku. Od toho času, kedy u nás pristáli sa udialo veľmi veľa. Voľby všetkého druhu, sľuby pred voľbami, realita po voľbách, vyzdvihovanie demokratických volieb, spochybňovanie výsledkov volieb, osočovanie voličov, zapredávanie štátu, trestné oznámenia na ľudí vo [...]

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Izrael, Irán, Blízky východ, Teherán, Hasan Nasralláh

Izrael pokračoval v úderoch v Bejrúte. Netanjahu: Irán za svoju chybu zaplatí

02.10.2024 06:10

Izrael po utorňajšom iránskom raketovom útoku v noci na stredu opäť zaútočil na ciele Hizballáhu v libanonskej metropole Bejrút.

Prostitútka, prostitúcia

Z verejného domu do ilegality? V Nemecku chcú zakázať prostitúciu

02.10.2024 06:00

Kresťanskí demokrati navrhujú zákaz verejných domov aj pouličnej prostitúcie. Každý, kto by platil za sex, by sa stal páchateľom.

fico, šimečka

Kým Smer po roku stagnuje, Hlas zastavil pokles: Šimečkovi pomohol aj Fico, Danko bojuje s Republikou

02.10.2024 06:00

Rastú aj mimoparlamentní Demokrati či Maďari, no ich rast je obmedzený. Prekvapiť môže stále aj Igor Matovič. Ako hodnotia rok po voľbách sociológovia?

ZSSK

Železnice 21. storočia: ZSSK investuje do moderných služieb a hľadá nové talenty

02.10.2024 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavila ambiciózny plán modernizácie, ktorý má premeniť cestovanie vlakom na Slovensku.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 30825x
Priemerná čítanosť článkov: 1541x

Autor blogu

Kategórie