Založ si blog

A doba zázraku sa blíži…

Termín volieb sa blíži, nezadržateľne a isto, ak nenastane niečo neočakávané, ako núdzový stav či niečo podobné.

Prídeme k urnám a dovolím si tvrdiť, že väčšina z nás nevie koho voliť. Rozhodneme sa na poslednú chvíľu. Je to osud, pocit či nevedomosť. Tak či onak hodili sme náš hlas do urny a čakáme ako to dopadne. Ako dopadne rozhodovanie celého Slovenska, či budeme súčasťou väčšiny či menšiny. Veď si priznajme, koľkí z nás dajú neskôr najavo svoj hlas, svoju príslušnosť či sympatie. A koľkí z nás to zataja.

Čas to spečatil, uzavrel už niet cesty späť. Máme to čo chcela väčšina alebo máme to čo chcel systém? Vyhral naozaj ten, koho chceli ľudia alebo ten koho chcel systém? Kto je alebo, čo je systém?

Ťažká a zároveň jednoduchá otázka. Systém je to, čo dokáže ovplyvniť výsledky volieb. Samozrejme, že toto tvrdenie je absolútny výmysel. Výmysel, ktorý potvrdzuje pravidlo. Kto spolupracuje na sumarizovaní hlasov a kto stanovuje výsledky? Dúfam, že si nemyslíte, že niečo také ako sfalšovanie výsledkov je možné?!!

Žijeme však v 21. storočí, storočí v ktorom je možné aj to čo nebolo predtým morálne prípustné…

Čo?

22.04.2024

Čo povedať na dnešnú vládu. Čo povedať na dnešnú opozíciu? Nič rozumné. Nič, čo by opisovalo, alebo hodnotilo dnešnú aktuálnu situáciu. Nič, len hádky, kto čo a ako, kto kedy a prečo, kto s kým a za čo. Nuž musíme si zvyknúť, že naši volení nie sú vždy aj kompetentní. Musíme si zvyknúť, že naši kompetentní zastávajúc vrcholové funkcie, nie [...]

Povolebná doba – demagógia súčasnosti?

11.04.2024

Demokracia zvíťazila, názor občanov rozhodol, koniec, nie je čo riešiť. Veď predsa žijeme v demokratickej spoločnosti. Skutočnosť? Katastrofa… Sme spoločnosť, kde netolerujeme demokraciu, ale vyzdvihujeme tvrdý oportunistický názor – názor progresívny. Ale prečo? Čo znamená progresívnosť v našich zemepisných šírkach? Tvrdosť. Buď súhlasíš alebo [...]

Voľby = katastrofa spoločnosti.

07.04.2024

Porovnajte si vyjadrenia kandidátov a ich prisluhovačov pred voľbami a po nich. Vyjadrenia plné demokracie, slobody rozhodovania ľudí, slobody ich názoru, slobody a tolerancie volieb. Výsledok? Presne takí, akí sme ako národ. Falošní, neprajní, zakomplexovaní. Hneď na druhý deň sú médiá a sociálne siete plné dehonestujúcich, oportunistických [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Kolis

Pravda - alebo klam?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 25890x
Priemerná čítanosť článkov: 1523x

Autor blogu

Kategórie